Veelgestelde vragen

Wat zijn de afmetingen van de aanhanger?
De aanhanger is 2 meter breed en 5,1 meter lang.

Wat voor stekker zit er op de aanhanger (voor het geval ik de aanhanger ophaal)?
Een 13 polige stekker. Het is van belang dat je deze aansluiting op de auto hebt zitten of een verloopstekker hebt (van 9 naar 13 polig).

* toelichting: rechter afbeelding is 13 polige aansluiting

Maakt het uit wat voor stekker ik heb?
Bij de meeste auto’s bevindt zich de stekker dichtbij de trekhaak. I.v.m. de lengte van de kabel is het belangrijk dat de aansluiting niet de ver onder de auto zit i.v.m. de reikwijdte van de stroomkabel van de aanhanger.


Wat zijn jullie van mij nodig als ik de hottub reserveer?
Bij de afname betaal je borg. De borg bedraagt 200 euro. Dit borgbedrag komt bovenop het huurtarief. Dit kan je voldoen met een betaalverzoek of contant. De borg krijg je als je alles netjes inlevert vanzelfsprekend weer terug. Daarnaast zijn we een foto nodig van je ID/rijbewijs en je adresgegevens.

Wat is meegeleverd in de disselbak?
– 2 gele levelers voor onder de banden
– 4 houten blokjes voor onder de steunpoten
– Een waterpas (om de aanhanger waterpas te zetten)
– Een asschep
– Borstel en allesreiniger
– Roerspatel
– Disselslot
– Afvoerslang van c.a. 2 meter (om de hottub te legen)
– Deurtje van de kachel en kachel bodemplaat + rooster (i.v.m. gevaar dat deze los raken tijdens transport)
– Wielsleutel om de steunpoten uit te draaien en een dop-19 om dit met de boormachine te kunnen doen
– Drijvende temperatuurmeter

Kan ik de aanhanger ook maskeren? Bijvoorbeeld als ik deze op de oprit wil zetten en privacy wil creƫren?
We kunnen gratis een camouflagenet meeleveren van 1,5×4 meter. Deze kunt u eventueel zelf bevestigen met touwen/palen (touwen+palen worden niet meegeleverd). Hier dient u dan zelf zorg voor te dragen. Mocht u interesse hebben in het camouflagenet, geef dit dan s.v.p. aan bij het maken van de reservering.

Waar moet ik op letten bij het stoken?
Controleer allereerst of er water in het bad zit! Ook al hebt u het de vorige avond opgewarmd, controleer het bad niettemin. Gebruik van het deksel verkort de verwarmingstijd aanzienlijk. Verwijder, voor u begint met stoken, de as uit de aslade en van het rooster. Houd het vuur groot en voeg om de 10-15 minuten hout toe, zodat het vuur tijdens het opwarmen niet dooft. De zwaartekracht laat het water circuleren, en die circulatie wordt langzamer wanneer het vuur dooft. Opnieuw aansteken en de circulatie op gang laten komen kost tijd.

Hoeveel water gaat er in de tub en hoe lang duurt het voordat de hottub gevuld is met water?
Er gaat c.a. 1.300 liter water in. Het duurt normaal gesproken tussen 1 en 1,5 uur voordat de tub vol is (15 cm onder de rand). Het water niveau stijgt nog een beetje als je er zelf in gaat. Des te meer personen, des te meer stijging van het waterpeil.

Hoeveel hout ben ik nodig?
Afhankelijk van het jaargetijde is voor het verwarmen van de hottub 60-120 liter droog hout nodig. Dat komt neer op ongeveer 3 volle shopperbags. In de winter heb je meer vanzelfsprekend meer hout nodig dan in de zomer.

Hoe lang duurt het voordat het water warm is?
De kachel verwarmt het water met ca. 10 graden per uur. Het kraanwater is ongeveer 10 graden. Het zal tussen 2 en 3 uren duren voordat het water op temperatuur is.

Blijft het water warm voor de volgende dag?
Als u na een avond genieten de deksel op de hottub doet en de volgende avond nog eens in de hottub wilt, is het water nog lauw van de vorige dag. Meestal een graad of 25+ (afhankelijk van het weer).

Rekenen jullie annuleringskosten bij geval van overmacht door Corona? Bijvoorbeeld bij een volledige lockdown.
Nee, wij rekenen hiervoor geen annuleringskosten.

Hoe weet je wat de temperatuur van het water is?
Er wordt een drijvende temperatuurmeter bijgeleverd.

Als we hout bijbestellen, hebben we dan genoeg?
We stemmen met u af hoe vaak u de hottub wilt verwarmen. We leveren aan de hand daarvan hout en altijd een beetje extra, zodat u er niet over in hoeft te zitten of er genoeg hout is.

Leveren jullie ook nieuwe hottubs?
Nee, op dit moment verkopen we geen hottubs.

Ik moet de hottub netjes inleveren, is dat veel werk?
Nee het is niet veel werk. We verwachten van je dat je de hottub even omspoelt en de binnenkuip even met allesreiniger reinigt en vervolgens afspoelt met de tuinslang. Daarnaast bevat de kachel mogelijk nog as, wat er uitgeschept moet worden. Allesreiniger en een asschep worden meegeleverd in de disselbak.

<— terug naar de hoofdpagina